Viimein pääsee arki rullaamaan normaalisti. Esikoisen ensimmäisen koulupäivän kunniaksi päätimme myös me kuopuksen kanssa olla ahkeria. Riisuimme myymälän tontuista ja siivoilimme varastoa, kun joulukiireissä tavarat olivat jääneet vähän hajalleen ja pahvilaatikoita oli siellä täällä.

Kauppamme valikoimahan koostuu pelkästään Suomessa valmistetuista tuotteista ja valmistajat ovat pieniä yrityksiä, maatiloja tai käsityöläisiä. Valikoimista löytyy niin peruselintarvikkeita (viljatuotteita, mausteita, teetä, säilykelihaa yms.), kirjoja, monenlaisia pesuaineita kuin käyttö- ja lahjatavaroitakin.

Tuotteiden kauppaan päätyminen on hyvin samanlaisen työn tulos, kuin tilojenkin mukaan tulo. Eli aina kun vastaani tulee tietokoneella, lehdissä tai maailmalla kulkiessa mielenkiintoinen tuote, otan yhteyttä valmistajaan ja jos yhteistyö kiinnostaa ja ehdot sopivat molemmille, niin pian tuote onkin valikoimissamme. Ostan kaikki tuotteet itselle (ei toimitusmyyntiä), joten varastoni ei ole määrällisesti suuren suuri, vaikka tuotenimikkeitä alkaakin olla jo aikamoinen määrä (664 kpl). Tottakai, jos tuotteelle löytyy menekkiä, niin seuraava tilauserä on jo suurempi. Haluan, että kaupankäynti olisi mahdollisimman avointa ja reilua niin tavarantoimittajia ja asiakkaitani kohtaan.

Verkkokauppa perustettiin sivustolle sitä varten, että siitä mahdollisesti saatavilla tuloilla sivusto pystyisi pyörimään. Vielä ei olla ihan niin pitkällä (paitsi jos olisi joulu ainainen) ja tällä hetkellä niin kauppa kuin sivustokin on minulle "kallis", mutta niin mieluinen harrastus. Uskon kuitenkin ideaani ja koko ajan mietitään uusia tuulia, miten saataisiin ihmiset löytämään meidät ja onhan niitä harrastuksiakin hyvä olla. Saa vähän muuta ajateltavaa tuon leipätyön oheen.

Verkkokaupan lisäksi tilallamme on myös ihan oikea puoti, missä pääsee tuotteita hypistelemään. Sijaintimme ei kuitenkaan ole aivan optimaalinen sen kannalta (35 km lähimpään taajamaan). Kesällä kuitenkin kävi ihan mukavasti porukkaa ja toivotaan, että sana kiirii ajan myötä eteenpäin. Maitotilan töiden ohella pystymme pitämään puotia auki vain kerran viikossa (kesällä keskiviikkoisin ja muina aikoina lauantaisin), mutta etukäteen sopimalla ostoksille toki pääsee muulloinkin.

puoti.jpg

Kuva otettiin Maaseudun Tulevaisuuden lehtijuttua varten viime kesänä. Kuvaaja: Sami Karppinen, Samin savotta

Jokainen tilaus ja asiakas on meille tärkeä ja mukava on huomata, että samaan osoitteeseen saa lähettää toisenkin kerran tavaraa.

Tällaistapa tuli siinä siivotessa ja järjestellessä mietittyä. Nyt alkaa jänispaisti tuoksua nenään siltä, että on aika pitää ruokatauko.