Sain eilen idean, että haastan toimittajat tutustumaan tällaisen pienehkön maitotilan arkeen 3-5 päiväksi. Tarjoamme täyden ylläpidon ja aikamme & tietomme alasta. Haaste on levinnyt varsin hyvin Twitterin ja Facebookin kautta. Sain ensimmäisen yhteydenotonkin asian tiimoilta ja tietenkin toivomme niitä lisää.

Kohderyhmänä on etenkin toimittajat, jotka tulevat täysin muista ympyröistä, eikä pohjatietoa alasta ole. Nyt on siis hyvä mahdollisuus testauttaa ennakkokäsitykset ruuantuotannosta, parsinavetasta tai meistä maajusseista. Ajaksi valikoitui siksi vähän useampi päivä, että vierailija ehtii saada edes pienen käsityksen siitä, minkälaisista asioista arkipäivä tilalla koostuu, ja keskustelutkin ehtivät mennä vähän pidemmälle, kuin muutaman tunnin haastattelussa.

Odotamme vierailijalta avointa mieltä ja kiinnostusta asiaa kohtaan. Toivomme myös, että hän osallistuisi ihan konkreettisiesti töihin, eikä jäisi seuraamaan sivusta. Varmasti jokaiselle löytyy sopivaa hommaa, mutta käsien likaamista ei saa pelätä. :) 

Haluamme edistää ruuantuotannon läpinäyvyyttä, tehdä alaa tutuksi kaikille ja nostaa työmme arvostusta. Emme odota, että vierailusta tehtäisiin mitään juttua (toki se olisi mukavaa). Toimittajat kuitenkin välittävät tietoa kuluttajille (ruuasta, tuotannosta, maataloudesta ja monista niihin liittyvistä asioista), joten haluamme antaa mahdollisuuden päästä tutustumaan taustoihin tältä osin ihan alkuperäisessä ympäristössä.

Uskon, että kokemus olisi mielenkiintoinen, niin vierailijalle kuin meille tilallisillekin. Maaseutu on mahdollisuuksia täynnä!

Jos osallistuminen kiinnostaa, lisätietoja voi pyytää minulta sähköpostitse.

IMG_8914.jpg

Talviaisten tila pähkinänkuoressa:

24 paikkainen parsinavetta (lehmiä 24 ja saman verran nuortakarjaa). Sukupolvenvaihdos tehty 2010.

muutama lammas, kotitarvekanala, pari koiraa ja pupua & kissoja

Tilalla asuu isäntä, emäntä ja kaksi lasta (5- ja 7-vuotiaat).