Välillä tämä lapsiperhe-elämä tilalla on melkoista haipakkaa ja ruokaa on taiottava nälkäisille suille nopeaan joskus melko tyhjästäkin kaapista. Tällaista herkkua syötiin eilen ja oli muuten hyvää! Viitasaaren kalatuotteen lahna- ja haukipurkit korvaavat täydellisesti tonnikalan. Pitsassakin ehditty testata ja toimii siinäkin.

Talviaisten emännän lahnapasta

- Maun mukaan valkosipulinkynsiä hienonnettuna

- Paistamiseen Myssyfarmin rypsiöljyä

- Purkki Viitasaaren kalatuotteen Lahnaa tomaattikastikkeessa

- Purkki kermaa (tai creme fraischea)

- Mausteeksi suolaa ja Savonlinnan yrttipajan tilliä

Paista hetki valkosipulia öljyssä. Lisää kala pannulle ja päälle kerma & mausteet. Hauduttele sen aikaa kun pasta kypsyy.

IMG_9816.jpg

Viikonloppunna tein muuten aika herkullista mustikka-valkosuklaatorttua suklaatilan valkosuklaasta. Tässä suuntaa-antava ohjeistus samalla siihenkin. Kuvaa en ehtinyt herkusta ottaa. :)

Pohja: Kääretorttupohjasta leikattu irtovuokaan sopiva lettu. (kostutetaan vanilja-maidolla)

päälle hieman kohmeisia mustikoita.

Täyte:

2 levyä Suklaatilan valkosuklaata (160g) sulatettuna sekoitetaan pakettiin Viola tuorejuustoa (maustamaton). Sekaan vähän vaniljasokeria. Vatkaa vispikermaa 5 dl ja siihen vähän sokeria (0,5 dl). Sekoita tuorejuusto-suklaa ja kerma ja kaada niiden sekaan sekoittaen liivatteet (2-3 kpl sulatettu tilkaan kiehuvaa vettä). Kaada mustikoiden päälle ja pidä jääkaapissa nelisen tuntia.