Heti, kun idea sivustosta alkoi jalostua oli selvää, että tarvittaisiin paljon tiloja heti alusta asti mukaan, että sivustosta tulisi mielenkiintoinen ja ihmiset innostuisivat siitä. Aloitin sopivien maatilojen etsimisen heti n. vuosi sitten. Selailin lähinnä nettiä (Facebookia, tilojen omia kotisivuja ja blogeja) ja aina, kun maatiloja tuli vastaan otin heihin yhteyttä sähköpostitse. Joitakin tiloja olen myös löytänyt lehtijuttujen perusteella, sekä osa on ottanut itse yhteyttä minuun.

Kriteerinä mukaan pääsyyn on vain se, että tilalta löytyy jotain palveluja kuluttajille (esim. suoramyynti tai majoitus) ja/tai tilalle pääsee vierailemaan (tilan omien ehtojen mukaan) ja tutustumaan näin kotimaiseen ruuantuotantoon.

Täytyy sanoa, että yllättävän moni ei vastannut mitään viestiin, mutta pikkuhiljaa lukemattomien sähköpostien ja fb-viestien jälkeen kevään kuluessa alkoi kiinnostuneita tiloja ilmaantua ja saatiin kokoon monipuolinen kattaus erilaisia tiloja, niin kasvi- kuin eläinpuolelta ympäri Suomen. Sivustolla mukana olo ei maksa tiloille mitään. Ja niin haluan asian jatkossakin olevan, että myös ne tilat, jotka eivät hyödy avoimuudesta rahallisesti voisivat halutessaan lähteä mukaan.

Jokainen tila kirjoittaa itse esittelyteksinsä ja on lähettänyt minulle muutaman kuvan, joista valitsin yhden julkaistavaksi. Tänä päivänä nopeimmillaan tila löytyy sivustolta jo samana päivänä ensimmäisestä yhteydenotosta. Nyt olen vähentänyt itse aktiivista tilojen etsimistä, toki aina jos vastaan tulee sopivan tila, niin yleensä viestin heille laitan.

Tällä hetkellä sivustolta löytyy 93 maatilaa. Toivoisin, että jatkossa mahdollisimman moni tila rohkaistuisi mukaan (helpoiten ottamalla yhteyttä sähköpostitse) ja tällä tavoin pystyisimme näyttämään todellisen kuvan suomalaisesta ruuantuotannosta, nostamaan sen arvostusta ja edistämään tuottajien ja kuluttajien vuoropuhelua. Monella tilalla on myös kotisivut ja Fb-ryhmä, joiden kautta voi seurata tilojen tapahtumia. Linkit niihin löytyvät kätevästi tilaesittelyistä.

Viimeisimpänä joukkoomme liittyi Ahonlaidan lammas, joka kasvattaa lampaiden lisäksi myös lihanautoja.

mirjalle.jpg

Pakkaspäivänä on mukava muistella viime kesän lämpöisiä päiviä. Meidän omat hiehot vilvoittelemassa uimarannallaan.