Kyllä on aikamoista tarpomista tämä alkuvuosi. On varmaan itsellä väsymystä tiukan joulukuun jälkeen ja hiljaista tuntuu olevan muuallakin. Tuntuu, ettei oikein mitään saa aikaiseksi ja idea-arkku alkaa olla ammennettu tyhjiin. Kaupan puoli hiljeni vuoden vaihteen jäljeen tyystin. Puotia on tarkoituksella pidetty tammikuu hiljaiselolla, mutta nyt auringonkin välillä pilkahdellessa pitäisi päästä taas normirytmiin käsiksi ja jotenkin saada asiakkaita houkuteltua käymään, joko paikanpäällä tai verkkokaupan puolelle. Kivoja uusia tuotteita on kyllä tullut vuoden vaihteen jälkeen valikoimiin ja ensi viikolla vielä jokunen lisää.

IMG_9454.jpg

Aurinko houkuttelee ulkoilemaan.

Monta kivaa juttua on kyllä kalenteriin merkattu. Huomenna pääsemme isännöimään paikkakuntamme matkailuverkoston kokoontumista ja samalla esittelemme omaa toimintaamme. Onhan se mukavampi välillä yhdessä tehdä suunnitelmia, kuulla toisten kuulumisia ja saada kenties uusia ideoita & energiaa tällaisista tapaamisista.

Sunnuntaina on Ravintolapäivä. Viime syksnä osallistuimme siihen ensimmäistä kertaa jauhelihakeitolla. Ja tällä kertaa lähdemme mukaan Laskiaisteemalla: Hernerokkaa (itsevalmistettua) ja laskiaispullia. 

Ensi viikon maananataina käyn kertomassa avoinmaaseutu.fi -sivustosta Laukaassa suoramyyntiä miettiville tiloille suunnatussa tapahtumassa. Se onkin ensimmäinen julkinen esiintyminen aiheesta, joten vähän jännittää jo. Ja kai sitä esitystä pitäisi vähän etukäteen valmistellakin. 

Hiihtolomaviikkojen käynnistytyyä päätimme pitää puotia täällä tilalla auki myös keskellä viikkoa (Viikot 8,9,10 keskiviikkoisin klo 12-15).  Katsotaan kiinnostaako tällainen kohde lomalaisia. Jos säät jatkuu tällaisena, niin ainakin kanoja on mahdollisuus päästä näkemään, kahvittelun ja puotiin tutustumisen lisäksi. Ihan hyvä pulkkamäkikin on saatu pihaan aikaiseksi, joten rohkeimmat voivat myös sitä kokeilla. Näillä mennään nyt lähiviikot ja toivotaan oikein aurinkoista kevättä, mistä sitä virtaa sitten voisi ladata.

P.S. Navetalta hyviä uutisia. Saatiin viimeinkin viiden vuoden odotuksen jälkeen Mimmi -lehmä taloon, kun vanhin lehmämme Ämmä poiki tänään tyttövasikan.

IMG_6694.jpg

Ämmä viime kesänä laitumella.