Maanantaina Laukaassa Varjolan tilalla järjestettiin suoramyynti-info tilaisuus. Aihe oli kiinnostava jo oman tilan kannalta, mutta hyvä syy mennä paikalle oli myös se, että pääsin esittelemään avoinmaaseutu.fi sivustoa paikallaolijoille.

 

Kouluaikaan kaikki esitelmät olivat aivan jotain kamalaa. Nyt olen sitten vapaaehtoisesti työntämässä itseäni näihin tilanteisiin. Kokemusta ei kamalasti ole vielä esiintymisestä kertynyt, jos ei oteta lukuun täällä omalla tilalla vedettyjä tilakierroksia, joten edelleen yleisölle puhuminen on jännittävää. Toisaalta, kun aihe on itselle tärkeä, niin mielelläni siitä kerron muillekin.

 

Mitään Power point esitystä en ole (vielä) saanut aikaiseksi, vaan tilaisuuteen lähdin hurjalla 5 lauseen muistiinpanolla. Toki päässä olin pyöritellyt paljonkin, mikä olisi tärkeää tuoda esille juuri tässä tilaisuudessa. Niinhän siinä sitten kävi, että monet mielestäni tärkeät asiat jäivät kertomatta. Toki ihan hyväisen tovin sain kulumaan kertoessani meidän tilasta, avoinmaaseutu.fi sivustosta ja yleensä maatilojen avoimuudesta ja kontaktista kuluttajiin. Kokemus oli hyvä jännityksestä huolimatta. Ja seuraavalla kerralla sitten toivottavasti osaan ottaa unohduksistani opikseni. Tulen siis mielelläni erilaisiin tilaisuuksiin (niin tuottajien kuin kuluttajienkin) kertomaan edellä mainituista aiheista. Ja tosiaan tässä pikkuhiljaa aion tehdä ihan valmiin esittelypaketin kuvaesityksineen kaikkineen tätä varten.

 

Tilaisuudessa tuli esille paljon hyvää tietoa suoarmyynnin suhteen ja itsellekin taas muutamia uusia ideoita lähti kehittymään. Aitoja makuja -hanke on koonnut todella hyvät ja selkeät ohjeet asian tiimoilta, jotka ehdottomasti kannattaa käydä läpi, jos suoramyynti vähänkään kiinnostaa. Ja toisten yrittäjien kokemukset ovat myös arvokasta oppia. Sivustoltamme löytyy paljon tiloja, jotka ovat tehneet pitkäänkin suoramyyntiä. Ja olen varma, että he mielellään kertovat kokemuksistaan. Rohkeasti vaan ottamaan yhteyttä!

kaksi.jpgnelj%C3%A4.jpg

Viime kesän vieraita tutustumassa tilaan.